5 skäl till att investera i ett uterum

Uterum vid gul villa

Hösten börjar sakta gå mot vinter och gråtrista dagar i november bjuder knappast in till att vara ute i naturen. Att investera i ett uterum kan vara ett smart sätt att få lite extra dagsljus utan att behöva ge dig ut i regn och rusk.

Ställ dit en mysig fåtölj, ta fram en god bok och en mysig filt och din helgeftermiddag är räddad. Här kommer fem goda skäl till att investera i ett uterum i din villa eller ditt radhus:

  1. Mer direktkontakt med naturen. Precis som inledningen antyder ger ett uterum dig möjlighet att ha kontakt med naturen utan att behöva sätta på dig gummistövlar och regnställ. I lugn och ro kan du sitta och titta ut på din trädgård, se fåglarna flyga förbi och njuta av regnet på armlängds avstånd. Ta hand om dig själv under höstförkylningen genom att kura ihop dig i raggsockor och morgonrock, slappna av och dricka en kopp te i uterummet.
  2. Höjer värdet på din bostad. Ett uterum är en säker metod för att höja värdet på din bostad. De flesta älskar att ha ett utrymme som ger mer närhet med utemiljön och ett uterum har flera fördelar gentemot en terrass då det kan användas året runt.
  3. Du får mer boutrymme. Ont om plats för att förvara saker? Känns det trångt inomhus? Med ett uterum får du mer utrymme att leva på. Det är ett väldigt smart och trivsamt sätt att få mer plats i huset utan att behöva lägga lika mycket jobb som på att bygga ut med massiva väggar.
  4. Övervintra dina plantor. Om du är trädgårdsfantast vet du att somliga växter inte tål det svenska klimatet. Vill du ha citrusfrukter, exotiska palmer eller andra känsliga växter behöver de någonstans att övervintra. Ett växthus är en lösning, men där kan du sällan utnyttja utrymmet till annat. Väljer du istället ett uterum kan du njuta av vintern i sällskap med dina fina plantor.
  5. Det perfekta sällskapsrummet. Julmiddag, midsommar eller påsk – ditt uterum är det perfekta rummet för att få plats med hela släkten, äta gott och umgås. Under årets varmare delar är det bara att öppna upp dörren och se när barnen springer runt i trädgården och leker. Titta ut på nyårsfyrverkerierna utan att förfrysa tårna. Möjligheterna är oändliga!