Badrumsrenovering? Tänk på detta

badrum

För några år sedan så var det köket som gällde, idag så är det badrummet som ligger i fokus då hus- och bostadsrättsägare ska renovera. Av naturliga skäl; det handlar trots allt om två stycken rum där vi spendera väldigt mycket daglig tid och där rummen i fråga också har en förmåga att definiera ett helt boende. Tänk själv; går du in i ett hus – toppfräscht – och ser ett risigt och omodernt badrum så kommer du förmodligen att bära med dig den känslan då du ska beskriva bostaden i fråga. Samma ska gäller vid det motsatta, ett snyggt, modernt och fräscht badrum är något som man kommer håg.

Skillnaden mellan att renovera i köket och att renovera i ett badrum är dock monumental och det är det vi ska titta lite närmare på här. Allt fler väljer nämligen att genomföra en badrumsrenovering på egen hand. En person kan – stärkt av en lyckad köksrenovering – även ge sig på att renovera sitt badrum. Det som denne person kommer att märka är att A) en badrumsrenovering kräver lite mer kunskaper B) våtrum och saker i sådana är känsliga och C) det tar väldigt lång tid.

Här tycker vi att man ska fästa störst fokus på bokstaven B. Våtrum och konsekvenserna av ett misslyckande i ett sådant är nämligen väldigt stora. Insatsen för att på egen hand genomföra en badrumsrenovering kan bli väldigt hög i slutändan; vi har tyvärr lite för många exempel på vattenskador sprungna ur felaktiga metoder vid olika badrumsrenoveringar för att kunna uppmuntra en sådan. Naturligtvis, kan du och har den nödvändiga kunskapen så kan du utan tvekan ge dig på att renovera ditt badrum.

Men; folk i gemen har sällan det och därför så rekommendera vi att man tar hjälp. Idag finns det möjlighet att få till stånd ett bra pris för en badrumsrenovering. Dels så har vi värde sett till materialkostnaden – fler större bygghandlar finns; konkurrens har uppstått och priserna på allt från badkar, duschväggar, wc-stolar och blandare har sjunkit. Även kakel och klinkers ska adderas där.
Vidare så finns rot-avdraget också och det tycker vi ska fälla avgörande i frågan om en badrumsrenovering ska genomförs på egen hand eller om man ska anlita ett företag för uppgiften. Du kan ta hjälp – från start till mål – och dra av trettio procent av den totala arbetskostnaden för din badrumsrenovering. Det är lite för generöst för att negligera.

Anlita rätt företag för din badrumsrenovering

Dock – och det här bör du vara medveten om: ska du anlita ett företag (vid en renovering av badrummet så rekommenderas alltid totalentreprenad) så måste du säkerställa kvalitet. Det finns rena skojare; bluffmakare som levererar rena fuskjobb och det är ett problem över hela Sverige. Särskilt dock större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Se upp för dessa och luta dig mot dessa tre punkter innan du skriver på ett bindande kontrakt.

Referenser. Kolla med tidigare kunder, kräv referensbilder och undersök företagets historia genom att se vilka uppdrag de gjort tidigare.
Priset. Lägg dig inte för lågt och undvik att välje det företag som ger den lägsta offerten. Det är sällan värt det.
Inga förskott. Du har hittat företaget för din badrumsrenovering? Grattis; men tänk på att aldrig betala något i förskott och se till att priset på offerten verkligen gäller.