Dags att byta partner för er fastighetsförvaltning?

I Stockholm är varje kvadratmeter värd väldig mycket pengar – oavsett om man ser till varje enskild lägenhet eller till en hel fastighet. Som BRF eller fastighetsägare så är korrekt skötsel något som kan öka värdet och för exempelvis en bostadsrättsägare så sker en värdeökning om området där fastigheten ligger ser inbjudande ut.

Två saker som länkas samman genom fastighetsförvaltning och det är ett område som vi ska titta närmare på här. För, hur ska man tänka då man väljer en partner för sin fastighetsförvaltning? I många fall sker valet väldigt lättvindigt och där man som fastighetsägare kanske inte sett hela bilden – man tar för givet att det handlar om servicen som innebär att exempelvis trädgårdar, rabatter, snöskottning sköts, att rondering sker, att det finns en jour att ringa då någonting gått sönder och så vidare. Fortsätt läsa här om fastighetsförvaltning i Stockholm.

En viktig del visst; men enligt oss finns det viktigare saker inom fastighetsförvaltning som man bör fokusera lite mer på. Underhåll, framförhållning och planering är det vi tänker på här och vi tänkte illustrera vår tes genom ett exempel:

God framförhållning ger ekonomisk vinst

Vi säger att du äger två stycken fastigheter i Stockholm och där du anlitat ett företags inom fastighetsförvaltning. Ni har kommit överens om vad som ska inkluderas i ert avtal och det gäller både daglig skötsel och framtida planering. Det senare får du betalt för nästan omgående då företaget i fråga undersöker hur fönstren i varje bostad ser ut.

Man upptäcker att träfönstren är väldigt nötta från utsidan och vid en närmare undersökning så ser man att fönstren i fråga inte är täta; det är i så pass dåligt skick att det är dragigt inne i bostäderna och att folk riskerar att bli sjuka som en följd av detta. För dig som fastighetsägare så kostar dessa slitna fönster dig pengar: hyresgästerna vrider upp sina element på max och ni dras med en skyhög energi och uppvärmningskostnad som en direkt följd av detta, fullt förståeliga, beteende.

Den värme som kommer från de uppvridna elementen försvinner ut genom fönstren – kall luft kommer in: en ekvation som måste lösas. Företaget inom fastighetsförvaltning undersöker saken närmare och presenterar slutligen två stycken alternativ för sig: fönsterbyte eller fönsterrenovering.

Fastighetsförvaltning innebär ett ansvar

Företaget du har som partner har i sina båda förslag inkluderat allt från priser – där man tagit in flertalet offerter – samt vägt in för- och nackdelar med respektive projekt. Allt detta underlättar ditt val och slutligen så fastnar du för den billigare fönsterrenoveringen. Inte av snålhet då den är billigare.

Det du fått veta är nämligen att en fönsterrenovering A) går att inkludera så kallade energifönster (bättre isolering och lägre kostnader) och B) inte påverkar det självdrag som finns i fastigheten. Skulle du bytt fönster så skulle eventuellt också ett en uppdaterad ventilation ha blivit tvungen att installeras.

Tack vare en gedigen undersökning från företaget du anlitat för din fastighetsförvaltning så kommer du billigare undan, du kunde upptäcka problemet i tid och du kunde fatta ett beslut baserat på fakta snarare än rena spekulationer. Så ser korrekt fastighetsförvaltning ut. Företaget tar det ansvar som man anlitas för och kan därmed spara mycket pengar till din kund.