Granar i vägen på din nya tomt? Anlita en trädfällare

Att hugga stora granar är kanske inte något man vill göra själv. Är de tillräckligt höga kan de orsaka stora skador på ditt hus eller egendom (eller grannens hus eller egendom för den delen). Att hugga stora granar på egen hand kan helt enkelt bli ganska farligt om man inte har rätt kunskap eller någon erfarenhet.

Vad gör en trädfällare mer exakt?

Att fälla träd är inte bara att fälla träd. Olika typer av träd kan behöva olika typer av behandling för att fällningen ska ske så smidigt som möjligt. Ett exempel på det är sektionsfällning.

 

Sektionsfällning görs på riktigt höga träd som riskerar att skada något när de faller. Namnet förklarar nästan sig självt: Sektionsfällning innebär att man fäller trädet bit för bit, eller sektion för sektion, med början uppifrån. På så vis faller inte trädet med hela sin längd och de faror det innebär. Utöver det här erbjuder de allra flesta trädfällare ytterligare tilläggstjänster.

Hur hittar man en bra trädfällare?

Att hitta en bra trädfällare är kanske inte alltid det enklaste. Det är viktigt att firman som sköter trädfällningen inger förtroende. På så vis slipper du stå med en klump i magen när trädet, som kanske står nära ditt hus, ska fällas.

 

Hur hittar man själva firmorna då? För det, finns det flera sätt. Många väljer att helt enkelt söka på ”trädfällare” följt av sin stad för att hitta någon som kan göra jobbet. Självklart bör man dock inte bara ta första bästa utan att göra vidare efterforskningar. Något som alltid är bra att kolla deras försäkring, och då såklart hur stor summa de är försäkrade för. Är de bara försäkrade för upp till 1 miljon kronor till exempel, kanske du bör hitta någon annan om du har dyr egendom som riskerar att ta skada om trädet faller fel.

Recensioner och kundomdömen

Sedan kan man givetvis kolla efter recensioner och kundomdömen på nätet. Man bör dock ha i åtanke att dessa kundomdömen inte alltid behöver stämma överens med verkligheten. Är recensionerna anonyma eller utan krav på verifiering av användaren, vilket de nästan alltid är, bör man ta dem med en nypa salt. Vem som helst, kanske till och med ägaren av firman, kan ju ha skrivit recensionen.

Offertsidor

Något som inte är en garanti, men som åtminstone ger viss trovärdighet, är att använda sig av en offertsida. Det är inte vilka sidor som helst som får ansluta sig till dessa, även om kraven hos de olika sidorna självfallet varierar. Förutom trovärdigheten det ger, är det givetvis även ett bra sätt att hitta firmor i din närhet. Får du flera offerter från firmor i din stad? I sådana fall har du ett guldläge. Ställ offerterna mot varandra och försök förhandla dig till en bättre deal. Kanske kan du få ett billigare pris, eller så kan du kanske få något på köpet.

 

Lycka till med att hitta en bra trädfällare att anlita!