Inred med glasdetaljer

Kök med inredningsdetaljer i glas

Glas är ett material som lätt underskattas när det kommer till inredning. Glas tar mer och mer plats när det kommer till utsidan på våra hem och företagsbyggnader, men även i inredningen kan glas utnyttjas för att skapa ljusa och trivsamma rum. Eller varför inte spännande dekorativa inredningsdetaljer? Glas är mer än ett enda material. Det är en mycket bred och flexibel produktgrupp som kan appliceras i de mest omväxlande sammanhang. Här kommer lite olika tips på hur du kan inreda med glas hemma.

Släpp in ljuset med hjälp av glas

Trångt och mörkt hemma? Lätta upp genom att byta ut en avdelande vägg mot frostat glas. Det kanske inte funkar så bra för sovrum eller badrum då det kan kännas som att man förlorar en bit privatsfär när väggarna är halvtransparenta, men exempelvis på väggar som delar av mellan kök och vardagsrum eller hemmakontoret och en intilliggande korridor kan det fungera utmärkt.

Badrummet är ett annat tips på ett rum där glas gärna får ta lite extra plats. Skapa en stor dusch med gott om plats utan att behöva installera en knepig duschkabin. Använd en måttbeställd glasskärm istället så kan du välja exakt den färg och finish som passar ihop med resten av din badrumsinredning.

Glas ger bättre hygien i köket

Köket är nästa heta tips. Här kan du gärna ersätta stänkskyddet ovanför diskbänken eller spisen med en glasskiva. Det gör att ytan blir väldigt lättstädad och därför mer hygienisk. Inget mer skrubbande av fett i kakelfogar. Specialhyllor i glas passar också bra i köket – enkla att torka av och lättar upp känslan.

Måttanpassade speciallösningar

Varför inte bygga en måttanpassad TV-bänk i glas eller skapa en skärm som delar av i hallen så att man inte ser myllret av jackor och skor? Möjligheterna är oändliga!

Så, var får man då tag på glas av det här slaget? Hos ditt närmaste glasmästeri förstås! Många gånger kan du få specialanpassade lösningar till hemmet som bara kostar en bråkdel mer än byggvaruhusens standardlösningar. Och är det inte roligare att få något som är unikt för ditt hem i precis den finish du vill ha? Sluta kompromissa och stöd din lokala glasfirma istället!