Ska du städa garaget? Organisera först!

Dags för en garagestädning? Många låter det ta ganska lång tid innan man faktiskt tar tag i saken och får garaget att se rent, fint och organiserat ut. Just för organiseringen finns det mycket man kan göra. Det man vinner på det är inte bara ett fint och välordnat garage. Det blir lättare att hitta, saker förvaras mer skyddat samt att mer plats frigörs i garaget. Några nackdelar är det svårare att tala om, förutom att det kan krävas både lite energi och små investeringar för att komma igång med organiseringen.

Börja med att bestämma en dag

Ett bra första steg är att planera en dag när du ska ordna organiseringen. Förslagsvis bör det ske till exempel under fredagen eller lördagen, om du planerar att göra en garagestädning under helgen. Det kan vara bekvämt att låta dessa saker ske i samband med varandra, så slipper du tänka på det mer sen, när det väl är klart. Hör också med familjemedlemmar eller vänner om de kan tänka sig att hjälpa dig lite grann. Bjud på en pizza som tack för besväret!

Köp hyllor

Om du inte redan har hyllor i garaget, kan det vara läge att köpa det. Det gör organiseringen av dina prylar i garaget oerhört mycket enklare. Efter att ha genomfört en garagestädning kan du sätta upp dem och prydligt ställa dina saker i hyllorna. Hyllor behöver inte kosta särskilt mycket alls, men de finns i varierande priser. Bor du i Stockholm eller annan större stad kan du enkelt åka runt mellan olika butiker för att jämföra priser bland det stora urvalet. Bor du inte i Stockholm eller annan storstad kan du behöva resa en bit, eller helt enkelt beställa grejerna online. Huvudsaken är att du inte förvarar saker på golvet, eftersom det kommer att försvåra din garagestädning och organisation markant.

Köp förvaringslådor

Det finns många bra alternativ när det kommer till förvaring i olika låder. Många lågprisaffärer har ett gediget urval att titta på. De kostar inte särskilt mycket, och även om du inte bor i Stockholm eller annan storstad, bör du inte ha några större problem med att hitta dessa lådor. Köp ungefär så många du tror att du behöver, men glöm inte att de inte får vara för höga för dina hyllor. Det måste givetvis inte vara förvaringslådor av plast. För ett riktigt stort utbud, med förvaringslådor av andra slag, kan den bästa lösningen vara att ta dig in till Stockholm eller den storstad som är närmast dig. Om du inte vill städa själv kan du kontakta detta företag.