Vårens inredningstrender går i rosa

Den rosa färgen är verkligen här för att stanna. Den har ju dominerat modet sedan några år tillbaka. Mycket tack vare kungafamiljens kvinnliga medlemmar som har burit rosa vid olika tillfällen. Det handlar inte om rosa i karamellfärg, eller babyrosa, utan det mer nedtonade varianten av rosa, som mer går mot grått än rött, eller gult. Det handlar om rosa, i en smutsgrå nyans.  Samma rosa nyans ser vi i inredning. Tillsammans med den rosa nyansen ser vi att den kombinerad med ljusbeige, terrakotta, svart och vitt, om vi ska tro inredningsmagasinet Elle.

Kombinera med naturfärger

Fortfarande ser vi kombinationen med naturfärger, som sand, terrakotta och svart sten. Vi ser mattor i rosa med lång lugg. Vi ser även rosa som väggfärg, som bryts av med inredning i vitt eller svart. Förutom färgerna ser vi trender som går efter miljövänlighet med återvunnet material. Vi ser mer hållbara saker och många i naturmaterial. Man jobbar med downsizing; man skalar bort överflödet. Därför ser vi material i linne, strålampor, stråmöbler och stråmattor. Vi ser möbler i läder och mer hållbara möbler. Vi ser färger som går mer i sobert och i rosa.

Använd second hand

Det blir alltmer populärt med att köpa hem möbler från second hand butikerna. Vi tar också in naturen mer än förut. När det kommer till tapeter och utefter väggarna ser vi även här rosa som går mot grått, men vi ser även aprikos, metallicfärger. När det kommer till mönster på tapeter ser vi naturmotiv. Vi skaffar tapeter som ska inverka på oss och stimulera våra sinnen. Vi plockar fram det personliga i oss och låter det påverka vår inredning, om vi ska tro bonava.se.

Ny apotekstrend

Andra inredningstrender som vi ser är många byråer med små lådor, lite av en apoteksstil, om vi ska tro Elledecoration.se.  Då väljer vi mörka, rejäla träslag i våra byråer. Känslan vi ska få är gammalt, vackert apotek. Det pastelliga kombineras med jordfärger, som kombineras med svart. Ska vi tro modeskaparna kommer popkonsten att synas både på modet och inredningen. På textilområdet ser vi transparenta tyger och fluffiga känslor. Silver fortsätter vara populärt, både i modet och inredningsdetaljerna, liksom storblommiga och mönstrat.

När du känner för att göra om och renovera, glöm inte att anlita ett proffs när det kommer till att rumstera om var lamporna ska sitta och du vill ha nya eldragningar. Behöver du ett proffs? Klicka på länken: www.elektrikerstockholm.biz