Varför du ska anlita en städfirma i Stockholm

Dammsugning av mörkt trägolv

Det finns idag en slags reservation bland privatpersoner då det kommer till att anlita en städfirma för städning i sitt eget hem. Reservationer som bygger dels på det moraliska och där man tycker att man borde kunna klara av att städa utan att använda professionell hjälp och dels också på det rent ekonomiska. Vi tycker istället att man ska fokusera på fördelarna och se en städfirma samt kostnaden för en sådan som något som ger mer tid – kvalitativ sådan.

Vi tänkte av den anledningen rada upp några starka argument till varför man ska överväga att anlita en städfirma och vi håller oss till den stad där det dels bor flest människor och där det dels också finns absolut flest verksamma städföretag och där man som kund således har störst urval. Vilken stad? Naturligtvis Stockholm. Här är några anledningar till varför du ska överväga att anlita en städfirma!

  • Mindre stress. I Stockholm så tar allt lite längre tid. Ska du handla så kommer du att få stå i kö. Ska du till jobbet så kommer du antingen att trängas i tunnelbanan eller fastna i en bilkö – detaljer som gör att din värdefulla tid försvinner. Hur skulle det vara att efter en tuff arbetsdag mötas av ett skinande rent hem? Många väljer denna lösning och det är även något som rekommenderas.
  • Rut-avdraget. Att du kan anlita en städfirma och dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration och få summan tillbaka på skatten är det starkaste argumentet till varför du bör överväga den här lösningen. Det är, helt enkelt, väldigt prisvärt att anlita en städfirma idag.
  • Arbetstillfällen. Vi nämnde ovan att det finns en moralisk aspekt i det hela och där många ser att man utnyttjar människor för tjänster som man egentligen borde klara av på egen hand. Vänd på saken istället. Den person som städar hos dig och som jobbar hos den städfirma du anlitat i Stockholm har – indirekt tack vare dig – ett jobb och tjänar pengar. En brasklapp här dock: se till att den städfirma du anlitat erbjuder schyssta villkor och en pensionsgrundande inkomst för sina anställda.