Designade möbler behöver inte kosta skjortan

enkla möbler i vardagsrum

Ofta tänker man att det kostar otroligt mycket att köpa designade möbler. Svenskt hantverk brukar kosta så mycket. Mest för att det är vår arbetskraft som kostar. Tittar man på de svenska designade möblerna är det ofta välgjorda möbler. De håller i en livstid. Jämför man dem med möbler till exempel från Ikea, som är tillverkade av träfanér, som är gjort på träflisor som har packats ihop till skivor, är det en stor skillnad på kvaliteten.

Svenskt hantverkardesign håller i flera generationer

Ser man i stället till att skaffa möbler som är tillverkade av riktiga timmerstockar, riktigt trä, med skivor av trä, och handsydda möbler får man kvalitet som gör att möblerna håller under flera generationer. Möbler som man en gång tillverkade i Sverige, till och med dem som man gjorde för hand, håller i 3-4 generationer. De är tyngre att bära på, då de är tillverkade av riktigt trä. Ta till exempel möbler från Bröderna Andersson som har en historia av möbeltillverkning sedan början på 1900-talet.

Bröderna Andersson har möbler med kvalitet

Bröderna Andersson blev en möbelindustri när ett par bröder bestämde sig för att fortsätta sin pappa Gottfrid Anderssons möbeltillverkning i Eksjö, Småland. I motsats till en annan möbelförsäljare, Ikea, bestämde sig bröderna Andersson att satsa på kvalitet och hållbarhet. Deras fabrik tillverkade möbler ända sedan 1914, industri sedan 1946. Idag har man en 30.000 kvadratmeter stor industri i Vetlanda. Där syr man alla möbler och tillverkar möbler av bästa träslag, beroende på vilken slags möbel det är man tillverkar.

De tillverkar möbler just för att de ska hålla så länge som möjligt. De använder sig av en unik CNC-teknik genom att förzinka stommarnas hörn och få möblerna därför att vara stabila och hållfasta.

Beställ möbler av även andra designer

Vill du ha några andra möbler från andra designer kan du även beställa dem av Bröderna Andersson. Dem kan du lättast beställa via deras hemsida. Då får du dem levererade hem till dig. Känner du dig osäker på vad som passar hemma hos dig kan du alltid ta kontakt och goda råd och tips på vad som är bäst att göra hemma hos dig. Kanske du känner dig osäker på vad du egentligen gillar. Eller så kanske du inte vet vad som passar med resten av de möbler som du har. Du kanske är osäker på vilken stil som passar ditt hus? Ta kontakt så får du tips och goda råd.