Det är en målare på Södermalm som kan hjälpa dig med tapeterna

Det är ett vanligt missförstånd att det är tapetserare som sätter upp tapeter. Dessa jobbar med tyger. För tapetsering kontaktar du en målare på Södermalm.

De som har ordet ‘tapetserare’ i sitt företagsnamn på Eniro är nog inte ens trötta på folk som ringer och vill ha hjälp att tapetsera olika rum hemma. De har nog passerat det stadiet sedan länge. Det ingår snarare i jobbet att förklara för dem att om du bor på Södermalm och vill ha hjälp att sätta upp tapeter, då ska du inte ringa en tapetserare. Du ska då ringa en målare på Södermalm. På så sätt sparar du tid åt dig själv och besparar en seriös yrkesutövare att ännu en gång få förklara vad denna egentligen jobbar med.

Tapetserare får hela tiden hänvisa till målare

Orsaken till att detta vanliga missförstånd uppstått är förändring av ords betydelse. Förr i tiden var väggdekorationer som tapeter gjorda av tyg. Tapetserare jobbade med drapering av tyg i olika former, och därför var det en sådan man anlitade för att sätta upp tyger på väggarna. Med åren förändrades dock materialet till att bli papper och vinyl, och därmed inte tapetserarens jobb.

I stället flyttades uppdraget över på den yrkesgrupp som jobbar med att med andra medel dekorera väggar: målare. Så bor du på Södermalm och vill ha någon som hjälper dig med tapetsering hemma: ring inte en tapetserare. Ring en målare på Södermalm, och få rätt person på rätt plats. Kontakta en målarfirma här: målaresödermalm.se