Få er verksamhet att synas

Det är många som slåss om synligheten såväl på internet som på gatan. Hur skall man egentligen göra för att synas? Vi listar några förslag.

Visa var ni är

Om det finns fysiska platser där ni bedriver er verksamhet, det kan vara ett gym, hotell, butik eller café, så måste kunderna kunna hitta dit och tydligt se att de hamnat rätt. Satsa på en stor och tydlig skylt med ert namn samt en tydlig entrématta. En bra entrématta är nästa viktigast av allt då många idag tittar ner på sina mobiler och inte tittar upp på fönster och fasader lika mycket. Köp entrémattor i Stockholm. Att ha en stor tydlig neonskylt i ett mörkt land som Sverige är dock alltid ett bra sätt att synas.

Se till att adressen till er verksamhet är rätt på alla de sidor där människor vanligtvis söker på adresser och att det inte står en adress till ett lager eller kontor som era kunder inte kan besöka.

Digital synlighet

Att synas på internet är också viktigt. Många söker efter det dom letar efter och går på de resultat som får högst betyg eller som hamnar längst upp på söksidan. För att ens vara med i matchen behöver er verksamhet ha hemsida samt konton på det stora plattformarna som facebook, tiktok och instagram.

För att komma högt upp på exempelvis Googels sökmotor kan man anlita ett företag som arbetar speciellt med SEO (Search Engine Optimizing). De optimerar er hemsida så att ni hamnar högt upp när en kund söker på “bästa gymmet Stockholm” eller “god mat i Uppsala”.

Kom långt med ett gott rykte

Forskning har visat att en missnöjd kund berättar för tre människor om sin negativa upplevelse medan en nöjd kund berättar om sin positiva erfarenhet för en. Det kan kännas orättvist men det är tyvärr något som alla som bedriver en verksamhet måste acceptera. Se därför till att alla som arbetar med företaget förstå hur viktigt det är att ge era kunder ett gott intryck.

Stamkunder är värdefulla. Det är er verksamhets ambassadörer utåt och tar många gånger med sig nya kunder och besökare. Håll dem nöjda och ge dem gärna förmåner så får ni en lojal kund som ger er mer affärer.