Golvslipning i Stockholm får golven att se ut som nya

Ser parketten trist och sliten ut? Det går att få slitna trägolv att se ut som nya igen genom professionell golvslipning i Stockholm. Här kommer några tips.

Trä är ett fantastiskt golvmaterial eftersom det går att renovera och slipa. Resultatet blir så bra att det faktiskt inte går att se någon skillnad mellan ett nyslipat trägolv och ett som är nylagt. Att slipa om trägolven är dessutom mycket billigare än att lägga in nya och brukar också gå snabbare.

Men man kan inte slipa ett trägolv hur många gånger som helst och när man väl gör det ska man slipa minimalt så att man inte tunnar ut golvet i onödan. Men anlitar man en professionell golvslipningsfirma så har de moderna inställningsbara maskiner som bara slipar bort det allra yttersta lagret.

Rotavdraget gäller för golvslipning

När man tar hjälp med golvslipning i Stockholm kan man använda sig av rotavdraget vilket får ner kostnaden en hel del. Men det kan också löna sig att jämföra priser genom att ta in offerter från olika golvslipningsfirmor. Titta också på vilka villkor som gäller då det finns de som också lämnar garanti på sin golvslipning.

Hur lång tid det tar att få golvet slipat beror på rummets storlek men framförallt på vilken typ av ytbehandling som golven ska behandlas med. Väljer man en golvlack krävs minst två strykningar och däremellan måste lacken också hinna torka. En golvolja behöver tre till fyra strykningar men torktiden är inte lika lång som för en golvlack.