Måla om fasaden i sommar

Fasadmålning målar pelare

Sommaren ligger framför dig. Det är mycket som ska fixas och viktigast av allt är kanske att du får en bra semester. Hur var det förra sommaren? Byggde du på huset och klippte gräset varje ledig vecka och vips så var semesterns sköna stunder som du sett fram emot över?

 

Se då till att vila den här sommaren. Stress är inte farligt, men bristen på återhämtning är det. Du känner såklart dig själv bäst. Men viktigt att veta är att modern forskning nu pekar på att stressen i samhället beror på att vi västerlänningar fyller vår tid med för mycket aktiviteter. Tomma luckor som tidigare gav den välbehövliga återhämtningen fylls i dag med sociala medier, tv-tittande eller fritidsaktiviteter.

 

På somrarna vill många passa på att förverkliga sina husdrömmar. Antingen i det fasta bostadshuset eller i sommarstugan. Tyvärr äter byggjobb upp vår lediga tid snabbt. Vill du känna dig utvilad efter semestern i höst ska du kanske anlita en proffsig målare som sköter jobbet med fasaden medan du gör det som din semester är till för – vilar!

 

Fasadmålning som håller

 

En fasad fungerar som husets kläder, en skyddande rock. Den ska hålla tätt mot väder och vind i många år. Samtidigt som den ska kunna andas ut fukt så att vätan inte stannar i din fasad. Som du säkert vet handlar fasadmålning inte bara om att välja rätt färg utan också om hur man målar. En proffsig målare vet hur fasaden ska få färg och samtidigt det viktiga skydd som behövs för att stå pall mot såväl skarpt solsken som regniga dagar och storm.

 

Genom att anlita en professionell målare kan du slappna av och känna dig trygg med att ditt hus får den omsorg det behöver när det gäller själva fasaden. En proffsig målare är en hantverkare med kunskap. Det är inte bara själva arbetet du betalar för utan också kunskapen bakom det.

 

Husägare gör sig ofta illa på sommaren

 

En av den vanligaste typen av olyckor under svenska semestermånader handlar om husägare som själva försöker fixa och dona med sina hus. Vi ramlar från stegar, slår oss på tummen och får plankor i huvudet. Det här är statistik som försäkringsbolagen brukar dela med sig av varje år.

 

Visst finns det något fint med att själv vilja sköta sitt hus. Men det gäller också att förstå när man ska ringa ett proffs. Att måla en fasad är ofta ett stort och tidskrävande arbete för en amatör. Om du dessutom skulle skada dig medan du målar, det kanske blir du som hamnar i den där olycksstatistiken, då blir resten av semestern förstörd och du kanske förlorar pengar på att vara sjukskriven. Tänk igenom vad du vill ha ut av sommaren och tveka inte att anlita en proffsig målare som kan sin sak.

 

Frågan är vad du hade tänkt använda din trädgård eller din sommarstuga till – var det för att njuta på sommaren eller för att arbeta?