Om du ska bygga ut lokaler för exempelvis produktion, lager och kontor, bör du överväga att uppföra stålhallar. Ett flexibelt och hållbart alternativ!
Ordet hållbart används numera av de flesta företag som vill betona att de tänker på miljön. Om du väljer att bygga en stålhall blir det inte bara tomma ord. Stålhallar uppfyller alla krav vad gäller hållfasthet och de går att brandskyddsmåla för extra säkerhet.
Vad många inte tänker på är att stål i stor utsträckning är ett återvunnet material. En mycket stor andel av det stål som produceras vid våra järnverk kommer från skrot som smälts om. Stålhallar är med andra ord ett miljömässigt hållbart alternativ, som ger mindre utsläpp av koldioxid. Den som väljer att bygga stålhallar bidrar till ett cirkulärt samhälle, där behovet av nya metallråvaror begränsas.
Stålhallar – ett smidigt byggande
Att bygga i stål ger ett flexibelt och enkelt byggande. Stål är ett beständigt material som har hög hållfasthet i förhållande till sin egenvikt. En stålkonstruktion lämpar sig för en rad olika byggobjekt, exempelvis lagerhallar och logistikbyggnader. De flesta nya sporthallar byggs som stålhallar.
För att tillverka stålhallar på ett kostnadseffektivt sätt tillverkas de flesta byggnadsdelarna på verkstad. En modern leverantör av stålhallar har automatiserade maskiner för de flesta moment. Det kan handla om blästring, robotar för svetsning, målningsanläggning med mera. Med tillgång till sådana maskiner kan montaget på plats ske på ett rationellt sätt. För montage på plats krävs naturligtvis utrustning för att kunna lyfta balkar. En tillverkare av stålhallar har tillgång till höglyftare.