Varför man lägger fiskbensparkett

Att fiskbensparkett kallas just det är inte svårt att förstå. Men varför är det så många som väljer att lägga denna typ av parkett i sina bostäder och lokaler?

Fiskbensparkett har fått sitt namn av att den består av stavar som läggs ihop i ett mönster som påminner om fiskben. Det är en typ av parkett som anses vara klassisk och som ofta används där man vill visa på en hög standard. Parketten i sig är inte så annorlunda jämfört med annan parkett, men det tar ganska lång tid att lägga den. Vilket förstås gör att golvet blir dyrare.

Ändå väljer man att lägga fiskbensparkett i bostäder, på kontor, på hotell och restauranger. Om man frågar de som äger fastigheterna så får man gärna svaret att det är just för dess klassiska, stilrena och lite lyxiga utseende. Ett golv som höjer hela lokalen, med andra ord.

Konsten att lägga fiskbensparkett

Idag är det många som väljer att själva utföra renovering hemma. Men när det kommer till att lägga fiskbensparkett så är det vanligast att man väljer att anlita en golvläggare. En firma som är specialiserade på konsten att lägga fiskbensmönster.

Vid all golvläggning ska man se till att golvet har en riktlinje att förhålla sig till. Men eftersom fiskbensparkett består av så många delar så är det extra svårt att få hela golvet rakt. Det är där som man ser proffsigheten hos de golvläggare som lägger fiskbensparkett. Hur de lägger stavarna på ett sätt som ser enkelt ut.