Värme på en högre nivå

Har man aldrig provat vet man inte hur det kan vara. Att dela bostad med en braskamin är toppen. Den är den bästa rumskamrat man kan tänka sig. Tillgänglig året om men mest populär i kallt väder.

Ibland kan vädret vara ganska dystert i vårt vackra land. Ibland är det rentav bistert. Detta avspeglar sig i både våra vanor och i våra uppvärmningskostnader. På våra breddgrader är det helt nödvändigt att fundera ut smarta lösningar för att hålla bostäder varma. Egentligen är det endast under de få sommarmånaderna som vi inte måste se till att ha en eller flera bra lösningar för husvärme.

Många väljer att använda flera värmekällor. Det kan vara direktel eller jordvärme eller en luftvärmepump. Tillsammans ger de en bra uppvärmning för de flesta hus. Den som tänker till lite extra kan också installera en braskamin. En sådan ger definitivt det lilla extra på flera sätt.

Braskaminens största fördelar

En braskamin har ett antal fördelar. Vad de flesta brukar anse vara en av de största är att den använder förnyelsebar råvara. Sverige är ett land med oerhört mycket träd och de fungerar väldigt bra att använda som bränsle i en kamin. Det är inte heller någon dyr råvara.

Att införskaffa och installera en braskamin är en liten investering, men det är en investering för livet. Trivsel är svårt att mäta i pengar men doften och åsynen av en nytänd brasa är speciell. En braskamin kombineras också enkelt med många andra värmekällor. Och då har vi inte ens nämnt snygghetsfaktorn!