Piffa till ditt hem med nya grepp och idéer

Trött på din egen inredning och längtar efter nya grepp? Ska du sälja och vill öka försäljningssiffrorna? Vad är det för skillnad mellan homestyling och home staging? Läs mer om det här!

Hur många gånger är det inte som man är trött på både sig själv och sin omgivning. Då kan det vara bra att gå till en inredningsbutik. De har alltid fräcka, trendiga idéer. Men det kanske räcker med att anskaffa några blommor för att piffa upp och ge din bostad lite mer karaktär.

Du vet väl hur vanligt det är att blomsteraffärer som är lite större även har inredning som de säljer? Vaser och krukor är ju självklara, men ofta kan man se andra detaljer som verkligen får det att vattnas i munnen och klia i fingrarna. Små förändringar kan vara så befriande. Och det är lätt att byta ut en del saker. Varför inte skapa en säsongsanpassad inredning i ditt hem?

Styla eller staga?

Det finns som sagt både inredningsaffärer och andra som sysslar med homestyling i varje stad. Men det finns också ett stort behov av att styla sin lägenhet inför en försäljning. Då är det mer för att behaga köparna och skapa en atmosfär och känsla i bostaden som gör att fler skulle vilja bo där. Det har faktiskt ett annat namn än homestyling.

Det heter ursprungligen home staging, och mycket riktigt med ett mellanslag. För det är ju engelskt. Men i Sverige används ordet homestyling både när man vill piffa upp sitt eget hem bara för sig själv och likaväl om man vill piffa till det inför en försäljning. Allt för att få ut mesta möjliga vinst.

Tips och trix vid staging av din bostad

Det kan vara bra att få lite tips på vägen även om det är självklara saker för en del. Men ibland blir man hemmablind. Vad du kan göra själv, eller anlita någon att göra för dig, är följande:

  • Se till att det är rent och fräscht i sanitära utrymmen, toaletter och kök.
  • Ta bort alla personliga saker. Det kan till exempel vara foton på nära och kära.
  • Sätt blommor och ljus på borden.
  • Tvätta fönster, det blir riktigt viktigt om det är en strålande dag. Skitiga fönster kan ge ett dåligt intryck och du vill ju skapa förtroende och hemkänsla.
  • Se till att material som tyger och kuddar har en neutral färg.
  • Bädda snyggt i sovrummet.

Läs mer om homestyling på denna sida: https://www.homestylingstockholm.nu/