1970-talet är årets retro

Vi ser en del olika trender i inredning under 2020. Det är grönt, rosa, lila som kan kombineras med beige eller grått. Och rosa eller lila i textilier, som en färgklick. Vi ser även gult, som kombineras med solnedgångsfärger i orange, rött, men även i 1970-talets brunt i inredning.

Vi ser en hel del retro som går i 1970-talets inredning. Den som kommer ihåg (och förfasat sig över) det bruna tillsammans med gult eller orange, kommer att återse den färgkombinationen. Men inte bara gult, utan även turkos och brunt, turkos och rosa, eller brunt och rosa och många brända färger; terracotta med brunt eller brunt och rosa.

Virkat

sovrum med stilren inredning

Andra trender som kommer tillbaka sedan 1970-talet, är den virkade trenden. Vi kommer att se virkat på många olika sätt. Virkade filtar, virkade sängöverkast, virkade ryor som hänger på väggarna och virkade detaljer i prydnadssaker.

Träfärg

En annan 1970-talsdetalj är träfärgat. Vi ser trä som populärt mönster, som på badrumskaklet, men även i köket, och trämöbler, trägolv och träfärg. Och det är ljust trä som gäller i år. Samtidigt med 70-talets retrotrend ser vi även hållbarhet som återspeglar sig i inredningen med hållbara materialval. 70-talets vurm för plast lär vi inte återse. På den tiden kunde man ju se plasttapeter med trämönster som man glatt tapetserade väggarna med, eller som man limmade ovanpå köksskåp och luckor.

Heltäckningsmatta

Heltäckningsmattan är tillbaka. I år med bättre material än de utskällda heltäckningsmattorna som vi såg under 70-talet. Dels är heltäckningsmattorna av bättre kvalitet, men sedan är även dammsugarna av bättre kvalitet, vilket har möjliggjort heltäckningsmattornas återkomst. Vill man inreda med heltäckningsmatta är det bäst att ta bort golvlisterna och sedan lägga dem tillbaka så hålls heltäckningsmattan på plats. Vill man renovera mer än bara lägga nytt golv, kan man behöva anlita hantverkare för renoveringen inom- eller utomhus. Behöver du anlita målare i Täby? Läs då mer om målare i Täby på: https://www.målaretäby.nu.