Brandtätning har en viktig uppgift

Har du redan ett brandskydd i ditt hem, men ska renovera och behöver öppna upp väggar? Då kan du lägga i en brandtätning för att täta igen ordentligt.

I de moderna hus som byggs idag är det ingen frågan om saken, där tänker man igenom allting noggrant och gör det ordentligt från början. Det gäller till exempel brandtätning. Det är dock något som många gånger saknas i äldre hus. Många äldre byggnader är dessutom trähus som brinner upp på bara några minuter.

Det är inte för sent att fixa till det och sätta in ett effektivt brandskydd. Brandskydd kan rädda liv, och det är något man bör ha i alla byggnader. Det spelar ingen roll om det gäller ditt hem, skolan, kontoret, sjukhuset och så vidare. Alla bör ha det tryggt.

Hur räddar brandtätning liv?

Om det börjar brinna, då är varenda sekund viktig. En byggnad utan brandtätning kan brinna upp på bara några minuter. Det går helt otroligt fort. Det viktigaste är då att alla levande tar sig ut i tid och den chansen ökar om man har ett fullgott brandskydd.

Ett brandskydd hjälper till att bromsa branden. Det kan även gå så pass bra att den slocknar. Har ni en brandtätning så släpper den inte igenom eld eller rök. Då ökar också chansen att ni kan ta er ut i tid. Ta hjälp av experterna och skaffa en effektiv brandtätning. Tänk på att du också ska ha brandlarm, brandfilt och brandsläckare i hemmet.