Därför är goda referenser viktigt

Tyvärr finns det hantverkare från h-et. Om det kan de som tittade på programmet ”Arga snickaren” vittna om. I programmet kunde man se Anders Öfvergård, med flera, gå hårt åt de som antingen inte slutfört sitt renoveringsarbete, eller som fortsatte leva med halvfärdiga badrum och andra renoveringsobjekt i sina hem. Vi andra som har råkat ut för fuskande hantverkare kan också vittna om vilken skillnaden det kan vara på hantverkare som inte kan, eller inte vill, eller nonchalerar brister gällande byggregler och då man får ett riktigt fint hatverk gjort. Det finns tyvärr de hantverkare som gör arbetet ojämnt, slarvigt och nöjer sig med ett halvfärdigt arbete. För den som ska betala för kalaset är det inte roligt.

Är man missnöjd bör man anmäla till Allmänna reklamationsnämnden

En snabb sökning på hur vanligt det är med missnöjda kunder visar att året 2012 ökade de som var missnöjda konsumenter, och som hade anmält sitt missnöje till Allmänna reklamationsnämnden, med hela 30 procent. En privatperson berättar om hur han fått ett löfte av en hantverkarfirma om ett renoverat badrum som skulle ha tagit tre veckor men som tog 10 veckor att bli klart. Då hade hantverkarna börjat arbeta i februari 2010 och arbetet drog ut på tiden.

När väl badrummet var klart upptäckte husägaren att flera saker hade blivit fel i hand badrummet; sneda kakelplattor, kakelfog som saknades på flera ställen i badrummet. elen hade dragits fel. Då kom Anticimex som dömde ut renoveringsarbetet som icke-fackmannamässigt utfört. En anmälan gjorde då till Allmänna reklamationsnämnden som gav husägaren rätt på alla punkter och han behövde inte betala de 136.000 kronor som badrumsrenoveringen hade kostat. Inte heller avkrävdes det att husägaren skulle anlita samma hantverksfirma. Dessutom skulle husägaren har fått ett skadestånd på 45.000 kronor som personen aldrig fick, berättade Sveriges radio 2012.

Kontrollera alltid referenser när du väljer hantverkare

Så här illa behöver det ju inte gå, men att inte bli nöjd med renoveringen när man är beredd att lägga flera tusentals kronor på en renovering är givetvis inte bra. Av den anledningen är det viktigt att alltid kontrollera företaget som du funderar på att anlita. Antingen ber du om referenser från företaget, eller så kan du leta efter referenser om företaget på till exempel reco.se eller så googlar du namnet på företaget som du funderar på att anlita på Google. Känner du inte till något företag som arbetar med badrumsrenoveringar, kan du alltid google till exempel badrumsrenovering Salem, om det är i den förorten som du behöver badrumsrenoveringen.