Vad gör en inredningsbyrå?

Vill du ha hjälp med hur du kan inreda ditt hem utifrån dina behov av funktion, estetisk och design? Det är då en inredningsbyrå ska anlitas. Men de gör mer än så. Däremot kan det variera något mellan de olika byråerna vilka tjänster som erbjuds. Vi sammanställde tjänsterna som tre inredningsbyråer i Stockholm erbjuöd och en sak är säker – de hjälper till med allt från planering, ombyggnation och inredning.

Planlösning

Ibland behövs bara inredningen ändras – och ibland behöver planlösning först ordnas. En inredningsbyrå jobbar med helheten och kan därmed mycket ofta hitta lösningar. Kanske kan en annan planlösning vara lösningen istället för att flytta. Genom att företagen ofta samarbetat med andra företag inom branschen kan hjälp ges med allt från ritningar och materialförslag till att kontakta hantverkare som sedan genomför arbetet.

Projektledning

Inredning förknippas ofta med det sista som sker i en renovering. Men en inredningsbyrå kan vara med ända från början. Det är nämligen vanligt att de anlitas för projektledning. De har en tydlig plan över hur allt ska bli när det blir klart och vilka hantverkare som förväntas göra olika arbeten. Det blir därmed enklare att lämna över det ansvaret till någon med erfarenhet mot att själv försöka samordna allt.

Färgsättning

Ett av företagen i Stockholm sammanfattar vikten av färgsättning med att kulörerna ska upplevas ”harmoniska”. Det handlar inte enbart om att väja färg till en vägg utan om att skapa en helhetskänsla i rummet eller hemmet. En känsla som byggs av de färger och former som finns och som ger helhetsintrycket. Färgsättning är något som många har extra svårt med. Inte minst eftersom man köper inredning utifrån att den specifika möbeln är snygg – utan att tänka på i vilket sammanhang den ska stå.

Inredning

Att en inredningsbyrå jobbar med inredning känns inte helt oväntat. De som jobbar på dessa byråer har ofta titeln ”inredningsarkitekt”. De kan därmed hjälpa till med helhetslösningar gällande inredning i både befintliga bostäder och bostäder som först kommer få en ny planlösning. Med allt från färgsättning och textilförslag och möblering kan de skapa en helt ny känsla i hemmet. Detta med inredning som har funktion utifrån vilka som bor i hemmet och design utifrån vilken känsla som ska förmedlas. Läs mer om en inredningsbyrå i Stockholm genom att klicka på denna länk.

Källa: Sammanställningen bygger på tre slumpmässigt valda företag i Stockholm som primärt marknadsförs sig som inredningsbyrå. Lokala variationer kan självklart förekomma. Detta kan däremot ses som de mer vanliga tjänsterna inom denna bransch.