Fönsterbyte som höjer värdet på bostaden

Är det dags att byta fönster och förnya fasaden på er bostadsrättsförening? Ett fönsterbyte gör väldigt mycket för fasaden. Förutom själva väggen på fasaden och det material som fasaden är byggt av, är fönster det som dominerar fasadens utseende. Har man ett äldre hus, är det viktigt för utseendet att hålla sig till det tidsanda som fastigheten byggdes i. Det ser mycket märkligt ut med stora fönster på till exempel ett hus från förrförra sekelskiftet, alltså hus som byggdes i början av 1900-talet. Man kan mycket väl byta fönster men till fönster som är byggda på samma sätt och med rätt storlek på fönster som är byggda för de slags hus som er BRF huserar i. Byggnadsvård kallas det, när man tar hänsyn till vilket år, man har byggt fastigheten under.

Nya fönster men i gammalt snitt

De fönster som man kunde bygga i 1900-talets början var fönster som endast hade spröjs. Det var först senare som man kunde tillverka fönster, som byggdes i flytande glas, så att säga. Vill man byta fönster till samma slags fönster som när fastigheten byggdes, kan an byta till nya fönster, med samma slags spröjs, men med bättre funktioner på fönster; mer isolerade fönster, fönster som har en mycket lång hållbarhet, fönster som håller mot slag och åverkan, alltså fönster som håller mot inbrottsförsök. Man kan byta till fönster som fungerar ungefär som solskydd. De tar då inte åt sig av värmen under heta sommardagar. Det finns numera fönster som man inte behöver tvätta lika ofta, då har de en yta där smutsen inte fastnar och när det sedan regnar faller smutsen av. Det finns även fönster numera som man inte alls behöver underhålla eller renovera, med aluminium på utsidan och snygga träkarmar på insidan.

Smidigt fönsterbyte som går snabbt

När ni väl har bestämt er för ett fönsterbyte för er bostadsrättsförening, och vill ha en offert kan ni alltid rådfråga detta företag. Då kommer de ut till er BRF, och inspekterar den, tar mått och kommer med goda råd för ert fönsterbyte. De kan då ta hänsyn till den slags fastighet som ni äger, och anpassar fönster efter det så att det inte blir något fult stilbrott. Innan de ger en slutlig offert räknar de alltså på hur lång tid det tar att utföra fönsterbytet i er bostadsrättsförening. De ger råd om vilka slags fönster som ni skulle dra mest nytta av. När ni sedan väl har bestämt er, kommer de och utför fönsterbytet mycket snabbt. Ni får service på fönster och garantier på hållbarheten.