Har du ett för stort träd i trädgården?

Ibland kan man ha för stora träd som växer för nära hus. Då kan man ha behov av en arborist som utför trädfällning i ens område. En arborist är ju en person som är expert på träd och som vet hur hon eller han ska göra för att fälla ett träd så att det inte skadar något annat i trädgården eller i parken. Är det så att du hellre vill flytta trädet, bör du rådfråga en expert som kan sådant. Det är svårt att avgöra sådant på egen hand.

Trädgården är vår oas i staden

Har man en villa och en tomt som man kan odla som sin trädgård, kan man göra den till en fantastisk plats! Det kan bli ett litet paradis där man kan njuta av stillhet. Man ser hur växterna växer och förändras. Man kan riva upp ogräs, så nya plantor, vattna och ge näring. Man kan ta med en bok och läsa den utomhus, så man får extra syre i lungorna. Bäst är då att odla växter och blommor som alla blommar under olika tider under året så att man alltid har något som ger vackra blommor. Till exempel odla rosor, krokus, johannesört och körsbärsträd, plommonträd och rönn i en och samma trädgård. Det kan du ha som en stomme och sedan fylla på med tulpaner, päronträd, pärlhyacinter och astrar. Då har du alltid något som blommar från tidig vår, sommar och höst. Planerar du dessutom ett vinteräppelträd, och en järnek, har du något som kan skördas sent på hösten.

Bygga ett uterum

Du kan även bygga ett uterum, som du glasar in så att du kan njuta av din trädgård från tidig april till sen september. Möblerar du uterummet med härliga filtar kan du sitta utomhus nästan hur länge som helst. Du kan plantera träd runt uterummet, som ger skugga under heta sommardagar. Se till bara så att träden inte planteras för nära bostadshus. Det bör vara minst 5 meter från huset, helst ännu längre från huset. Det starka trädrötterna kan skada rör och avlopp som ska vara fria från trädrötter.

Anlita en erfaren arborist!

Bor du i Stockholmstrakten kan du anlita en erfaren arborist som vet hur man ska göra i en trädgård som ligger nära andras trädgårdar och som kan göra trädfällningar som inte skadar andras egendom. Det är viktigt med en arborist som lyssnar på vad du önskar med din trädgård. När du väl har fått ner trädet, kan du använda träet till det du önskar; ved, eller snickerier. Här kan du läsa mer om den arborist som utför trädfällning i Sollentuna.