Varför inte inreda brandsäkert?

brinnande hus

Du vet väl att du kan inreda så att inte ditt hem antänds så lätt? Det är inte alla som män ser på säkerhet när de bygger nytt, eller när de inreder. Men här tar vi upp på vilka sätt som du kan inreda på ett brandsäkert sätt. Vi vill påminna om att antalet bränder har ökat under de senaste åren och att vi alla kan bidra till en mer säker värld, och vad är viktigare när det kommer till vårt boende, så att inte bränderna startar där, och skadar oss människor?

Att bygga brandsäkert

Man kan bygga så att en eventuell brand inte kan få fäste i ens hus eller lägenhet. Man kan klä in rum med brandsäkra tapeter, eller måla med brandsäker målarfärg. Man kan även bygga så att man stänger in en eventuell färg. Detta är mycket viktigt där det samlas många barn och ungdomar, som till exempel på dagis och skolor, och ålderdomshem och sjukhus, där det är mycket farligt om det någon gång skulle spridas en brand där.

Att renovera brandsäkert

Det skiljer sig inte åt så mycket att antingen bygga eller inreda på ett brandsäkert sätt. Utseendet skiftar inte mellan det brandsäkra, och det ”brandosäkra” sättet att bygga eller renovera på. Det enda som skiljer sig åt är materialet som man använder för det brandsäkra sättet att bygga eller renovera med. Dessutom ser man till att bygga med isolerande dörrar, fönster och att stänga in en eventuell brand. Om man gör detta redan under själva bygget pågår, är det så mycket lättare att göra hela bostaden mer brandsäker än om man ska renovera i ett senare skede. Här finns bra och dåliga material som man kan använda för att motverka bränder. Bäst är att fråga en hantverkare som arbetar med detta.

Så hittar du en hantverkare

Det är ju inte så att var och varannan villa- eller bostadsägare känner till företag som arbetar med detta. Det är väl ändå relativt ovanligt med hantverkare som kan renovera och som kan sådant som rör brandsäkerhet. Därför rekommenderar vi att googla ”brandtätning Stockholm”, eller efter ”brandtätning” skriva in den ort där man bor, så att du får tag i en hantverkare som utför de slags brandtätningar där du bor. Lycka till!