Braskamin höjer husets värde

Vill man ha mesta möjliga ur ett hus som man kanske vill kunna sälja och vet att den dagen det är dags för det, ska värdet vara högt, då gäller det att höja värdet på huset på olika sätt. Här går vi igenom hur man kan höja värdet på huset och hur man kan renovera med så varsam hand som det bara är möjligt.

Renovera badrum och kök

Det mest traditionella sättet att höja värdet på huset brukar vara att renovera kök och badrum. Det är där som de flesta material snabbt blir nerslitna. Vatten och hantering av väta och fukt sliter snabbt ut kök och badrum. Renoverar man då dem bägge med jämna mellanrum, behåller man ett högt värde på villan.

Renovera fasad och fönster

Det är också viktigt att behålla fasad och fönster i ett gott skick. Har man en ful fasad, blir det mycket svårt att sälja huset (om man nu vill det) till det värde man kanske önskar sig. Då är det bättre att byta fasaden och klä huset i ett bättre material. Har man till exempel en villa i eternitplattor, bör man riva ut dem och klä huset i en träpanel.

Installera bastu

Vill man höja värdet på villan, kan man installera lyxig inredning, till de mer lyxiga inredningar hör en bastu, eller en jacuzzi. En bastu i ett hus gör huset mer attraktivt. Det är många som gillar tanken att kunna gå i bastun när man fryser.

Installera braskamin

Även om man inte är i behov av värmen från en braskamin, skänker en sådan ett högre värde till ett hus. Få är de hus som är beroende av värmen från en eldstad, men en sådan skänker stor trivsel till dem som bor i huset. Lättast får man tag i ett stort sortiment i Stockholm. Här finns ett 50-tal butiker som erbjuder braskaminer. Här kan du läsa mer om braskaminer i Stockholm.