Inredare som kan skapa magi

arkitektritat hus i miniatyr

Är inredare trollkarlar, som har magiska händer och kan svinga ett trollspö? Ibland kan man nästan tro det, när man ser hur de kan förvandla ett tomt och trist rum till något otroligt snyggt. För de flesta som inte alls har någon ”god” smak och som kan möblera ett rum så att det blir snyggt, kan en inredare kännas som rena rama magikern som kan åstadkomma trollerier.

Ibland kan man se inredare som har förvandlat rum och bostäder och gjort hela förvandlingen tydlig genom före/efter bilder så att det blir tydligt vilken förändring som inredaren har gjort.

Inredare hittar lösningar ingen annan hittar

Det gäller ju då att man väljer en inredare som har samma smak som en själv. Det kan man göra, exempelvis genom att titta på de inredningsarbeten som inredaren har gjort tidigare om man vill ta reda på om man har liknande smak som inredaren. En inredare gör det inte bara snyggt, hon, eller han kan faktiskt hjälpa, till exempel trångbodda familjer så att de får bättre och mer utnyttjade ytor där de bor. Som vanlig lekman kan det vara svårt att hitta förvaringslösningar på egen hand. Då kan en inredare visa hur man kan utnyttja höjden mer och bättre.

Så kan en inreda hjälpa mot trångboddhet

  1. Bäddsoffa – om föräldrarna sover i vardagsrummet, så kan man trolla bort sängen om man sover i en bäddsoffa som på dagarna kan bli en skön soffa som alla kan använda.
  2. Använd trappan till förvaring – trappstegen kan användas antingen som lådor eller hyllor, för förvaring. Det är bara fantasin som sätter gränser, men varje steg kan vara en egen låda, som man kan förvara mindre saker i.
  3. Använd loftsäng – om man skaffar sig en loftsäng, så får man mer utrymme under sängen som man kan använda, till en soffa, matbord eller skrivbord.
  4. Finns designade möbler som minskar utrymmet – det finns snygga och designade möbler som kan minska utrymmet; stolar man kan skjuta under bordet så att de nästan försvinner, sängar som kan förvandlas till smala hyllor och skrivbord som blir en liten hylla på väggen.
  5. Lådor under sängen – man kan alltid utnyttja utrymmet under sängen så att man kan ha det till förvaring.

Läs mer om inredare i Stockholm på: insyninterior.se.