Behöver du badrumsrenovering i Helsingborg?

små detaljer i inredning

Är det dags för en badrumsrenovering i Helsingborg? Om du bor i fina Helsingborg, och där behöver en badrumsrenovering och inte har hittat någon bra hantverkarfirma som kan komma och utföra själva badrumsrenoveringen, kan du börja med att googla ”badrumsrenovering Helsingborg” för att komma i kontakt med en sådan.

När du väl har kommit i kontakt med en duktig firma, som både har bra offerter och goda referenser (självklart bör man alltid fråga och kontrollera upp hantverkarnas referenser), är det bara att skrida till verket. Eller? Några viktiga saker bör man tänka på innan det är okej att sätta igång.

  1. Gör en budget – och lägg på några tusenlappar extra för alla oväntade utgifter, som alltid dyker upp.
  2. Väljer du inredningsmaterial i standardutförande kan du gott och väl räkna med cirka 4.000-6.000 kronor per kvadratmeter. Väljer du mer exklusiva material bör du räkna på minst 7.000 kronor per kvadratmeter, och den övre gränsen finns ju egentligen inte.
  3. Kan du gör det mesta jobbet själv, så kan du sänka kostnaderna för arbetet. Annars bör du räkna med cirka 500 kronor per timme för de olika hantverkare som behövs till en badrumsrenovering.
  4. Kom ihåg Rot-avdraget, som helt klart kan sänka kostnaderna för arbetet gjort av en hantverkare. Beroende hur mycket du redan har utnyttjat Rot-avdraget, så kan du sänka kostnaderna för arbetet. Men inte mer än en tredjedel av allt arbete under ett år, och inte mer än 50.000 kronor per år och per person.

Material att renovera badrum med

Beroende på hur passa lyxigt material som du önskar till ditt badrum, kommer det att kosta att inreda med det. Väljer du det billigare materialet, får du räkna med en kortare hållbarhet, än vad ett dyrare material kostar och håller i längden.

  • Våtrumstapet kostar 3.000 kronor per kvadratmeter.
  • Både klinker- och kakelplattor i standardutförande kostar cirka 4.000 kronor per kvadratmeter.
  • Stenmaterial kan kosta mellan 8.000-15.000 kronor per kvadratmeter.

Observera att priserna på dessa material kan vara både mycket billigare och mycket dyrare. Många hantverkare har bra deal med sina leverantörer och kan ofta erbjuda bra priser på sina leverantörer.