Målare i Stockholm kan stöta på sotto in su

Sotto in su är en måleriteknik från barocken där man målade motiv i tak. Hur skulle en målare i Stockholm gå till väga om du skulle beställa ett sådant jobb?

Sotto in su är italienska och betyder ”nerifrån och uppåt”. Motiven var oftast målade med extremt förkortade perspektiv på höga innertak. Man skapade därmed en känsla av att figurerna hängde i luften ovanför betraktaren. Ofta var motiven änglar, keruber, moln och andra himlamotiv. Tekniken var vanlig under rokokotiden.

En målare i Stockholm av idag skulle nog be en konstnär måla motivet i liten skala, alternativt hämta motivet från ett gammalt original, scanna in det, dela upp motivet i fält och sedan projicera i taket. Därefter skulle målaren med precision och tålamod dekorera ditt tak med det motiv du önskat.

Målare i Stockholm hittar lösningar

En duktig och kompetent målare hittar lösningar på dina önskemål. En målare i Stockholm har helt annan teknik och medel att tillgå än målare under rokokon. Du kan därför för en förhållandevis billig peng få vad rikt folk fick betala enorma summor för på den tiden.

Givetvis kan du även få andra tjänster från din målare. En duktig målare behärskar många områden. Helst även sådant som inte bara gäller målning, så du slipper anlita flera olika hantverkare för ett renoveringsprojekt hemma hos dig. Det är bra om de även kan göra enklare byggen och slipa golv. På så sätt räcker det med att du hittar en firma du litar på.