Det ultimata badrummet har ingen färdig formel

När det kommer till badrum är de centrala i bostaden. De kan vara små eller stora, gamla eller nya. De är vår tillflyktsort och vi använder dem många gånger dagligen. Hur vill du ha ditt badrum?

Alla bostäder behöver ha ett badrum och faktiskt så är det ytterst få som saknar ett sådant. Inte ens urgamla torpet som du ärvt av mormors mor brukar sakna den detaljen. Sedan är det en helt annan sak att utseende och utrustning varierar stort.

Moderna hus brukar stoltsera med badrum modell större. I vissa fall finns mer än ett handfat plus annat lullull som badkar och dusch och toalettstol. Vissa har till och med flera toalettstolar. Äldre badrum är mer modesta i storlek och utrustning. Ibland innehåller de verkligen ett absolut minimum av inventarier. Beroende på tycke och smak får man sedan göra vad man kan med den befintliga ytan.

Utrustning och inredning

Vi människor är sällan helt och fullt nöjda med det vi har. Viljan att förändra och förbättra är så att säga inbyggd. Tur är väl det, för utvecklingen går framåt med den drivkraft vi alla har. Vad som vi anser vara bara nödvändigheter eller ren lyx i våra badrum är inte alltid detsamma, dock. Där en person ser onödigheter vad gäller förvaring eller badkar ser en annan ett fullt utrustat badrum, bara.

De flesta är nog ändå överens om att ett badrum behöver viss möblering. För det mesta handlar det då om förvaring. Ett badrum utan badrumsskåp är faktiskt inte komplett. Var gör man annars av tandkrämen och morgonpillren? Och tre kilo skräp som man glömt att slänga bort? Ett skåp, och gärna ett med spegel, är oerhört praktiskt även om man ibland skrämmer slag på sig själv med sitt morgonjag.

Förvaring och bekvämlighet till ditt badrum

Förutom detta praktiska lilla skåp är det smart att göra utrymme för mer förvaring. Vi talar då om något större föremål, som toarullar och handdukar, exempelvis. Ingen, oavsett inredningssmak, vill bli strandsatt utan extra toalettrullar. Att ha förvaring till handdukar och tvättlappar är också mer praktiskt än att förvara dessa på annat håll.

Vissa av oss har dessutom tvättmaskin i badrummet. Där har vi återigen en inredningsdetalj som blir väldigt mycket fräschare med snygga badrumsmöbler. Smutstvätt på golvet? Inte acceptabelt på något vis. En snygg och praktisk tvättkorg? Helt korrekt. Rätt möblering höjer ditt badrums värde och utseende och gör livet bekvämare.