Så går en golvslipning till

Den som funderar på att göra om sitt golv, lägga nytt eller som funderar på att slipa om sitt golv bör tänka på vilka alternativ som är bäst för en själv och vad som även är bäst för miljön. Det första alternativet kräver stora resurser av energi och material. Och det, oberoende vilket material som man väljer till sitt nya golv.

Det andra alternativet är bäst för miljön med tanke på den lilla mängd energi som krävs för att hålla igång en golvslip. Du behöver inte alla de parkettstavar, plastmatta, trätiljor eller vilket material man nu skulle önska till sitt golv. Det enda som krävs är en hantverkare som kan slipa golv, en golvslip och el.

Anlita bäst hantverkare i Stockholm

Ska man anlita en hantverkare för jobbet är det bäst att välja någon som både är erfaren och duktig. Det krävs nämligen att man har slipat golv många gånger innan det faktiskt blir bra. När en golvslip väl är igång, är de oftast väldigt effektiva. Stannar man till en sekund för länge på ett ställe kan man i misstag åstadkomma en grop i golvet, istället för att det blir jämnt och fint. Det gäller att röra sig jämnt över golvet, och man bör även veta hur snabbt eller långsamt man bör röra golvslipen, inte för snabbt men heller inte för långsamt.

Krävs minst 2,5 millimeter golv

Gamla golv blir riktigt fina när man slipar om dem. Det enda som krävs är att det finns minst 2,5 millimeter av träet för att man ska kunna slipa om och ta fram en ny yta på golvet. Sedan när man väl har slipat klart bör man alltid lägga på en behandling på ytan för att bevara, härda och skydda golvet. Antingen kan man behandla det med en lutblandning, målarfärg, man kan olja in det eller behandla det med lack eller hårdvax. Vilket man väljer beror på vilket utseende som man önskar på det färdiga golvet.