Varför inte olika färger på fasaden?

Är det dags att måla om huset? Funderar du på hur du ska gå till väga? Ska du göra det själv, eller ska du anlita en målare som målar om fasaden? Att måla om huset är ett viktig led i att underhålla ditt hus. Eftersom hus i Sverige brukar bli utsatta för stora temperaturskillnader är det bra att varje år se över skicket på ditt hus, finns det något i fasaden som du bör ersätta med nytt material? Innan du börjar måla huset är det viktigt att tvätta hela huset. Då får du bort alg, mögel och sot som kan komma från avgaser. Har du träpanel på huset bör du skrapa av färg som flagnar av. Då är det bra att sedan kontrollera om du behöver ersätta någon del med nytt material. Först när du gjort allt detta är det dags att måla om huset.

Trender i målning i år

Vi ser generellt sett att vi väljer mer färgglatt överlag. Det är inte så att vitt plötsligt är ute, däremot får vitt samlas med andra färger. Varför inte välja en färg till den ena väggen och låta resten av huset få en annan färg. Det ger snygga kontraster och då markerar du en del av huset mer än det andra. Har du exempelvis en plats där ni sitter ute och njuter av solen, då kan just den delen målas i en ljus färg, medan resten kan ha en annan. Du kan även låta en del av fasaden ha en färg och sedan bryta av med en annan färg högst upp. På så sätt får du en effekt som du kanske vill uppnå med huset. Det är bara viktigt att du gör på ett smakfullt sätt och som ter sig naturligt, och inte konstigt. Rådgör med en målare innan du sätter igång. De har sett många hus och har stor erfarenhet av hur ett hus kan se bra ut, eller däremot bara konstigt ut.

Så hittar du rätt hantverkare – i Uppsala

Bor du i Uppsala? Då samsas du med nästan 150.000 andra Uppsalabor. Då har du också möjlighet att välja mellan ett 100-tal målare i Uppsala. Vilken av dem ska du välja? Om du är intresserad av att anlita en målare som hjälper dig med målningen av fasaden i Uppsala, är det några saker som är viktiga att komma ihåg när du väljer; offert, referens och erfarenhet.

Offerter är viktiga eftersom du antagligen inte vill få en obehaglig överraskning när väl jobbet och gjort och det är dags att betala. De flesta vill ha gjort upp om priset innan man ber någon sätta igång med ommålningen av en målare i Uppsala. Referenser är viktiga då du helst vill ha någon som gör jobbet grundligt och bra, eller hur? Och erfarenhet då en målare bör veta vad som händer om man till exempel målar ett hus i olika färger. Lycka till!