Här sneglar vi på höstens och vinterns inredningstrender

Sommaren är verkligen här och många sätter igång och renoverar under sommarens torra månader. Det är bland de bästa tiden under året att ge sig på renovering av det egna huset. Därför spanar vi på de senaste inredningstrenderna som kanske kan inspirera till härlig inredning. Det vi ser är några trender som vi listar här.

Vi inreder lite som vi vill

Nu gäller det inte inredning som ser ut som tagen ur en möbelkatalog. Vi hittar på egna lösningar för den egna inredningen. Vill man hänga upp sina finaste klänningar, hattar, slipsar, väskor eller annat på väggarna? Varför inte? Vi inreder på oväntade sätt och med humor i tankarna.

Flera svarta möbler

Vi kombinerar med svarta möbler och svarta inredningsdetaljer. Möblerna, lampor och tavelramar får i svart. Då passar naturmaterial bäst med de svarta inredningsdetaljerna.

Starka färger på väggar och mattor

Vi inreder också i härliga och starka färger på väggar, tak och golv. Känner man sig osäker om man kommer att gilla den starka färgen i det långa loppet, skaffar man en matta i starka färger som man kan stoppa undan om man känner att det är för färgstarkt.

Lekfull inredning

Vi inreder i roliga och oväntade mönster på tapeter, eller på inredningssakerna vi omger oss med. Här låter vi humorn få visa vilka personligheter vi är. Måste allt vara så allvarligt? Absolut inte!

Färgstarkt och blommigt

I år är det blommigt som gäller. Vi vet att flower is the power och skaffar oss både stor- och småblommigt på tapeter och textilier.

Trenderna spretar i år

Vi ser mest att trenderna i inredning spretar åt lite olika håll. Vill man inte ha det färgstarka och mörka kan man gott och väl inreda i pastellfärger med ljus inslag. Det är inte alla som gillar svart i inredning, även om det är stilrent. Varför inte välja träfärgat om det är den nyansen man gillar? Här är det personliga som får dominera i inredningstrender.

Anlita snickare i Uppsala

Ska man göra om och göra stora förändringar är det alltid bäst att anlita proffsen till det. Bor man i Uppsala, denna underbara stad med sin gamla historia och studenter som påminner oss om vår framtid, finns det 100-tal snickare att välja mellan. Här vill rekommendera att välja en snickare som arbetar på ett miljövänligt sätt och som använder sig av miljövänliga produkter. Tar hand om avfall på ett klimatsmart sätt. Det finns de som ser till att miljöcertifiera sitt arbete enligt ISO 14001. Sådant kan vi bara rekommendera! Läs mer om snickare i Uppsala på: http://www.snickareuppsala.nu.