Gardinkappa – när du vill ha det ombonat och luftigt

En gardinkappa är den perfekta lösningen om du vill ha en ombonad känsla utan att för den skull drapera hela rummet med stora tygsjok. En gardinkappa ramar in fönstret på ett fint och diskret sätt och skapar en hemtrevlig atmosfär där det går att andas lätt.
Det finns gott om vackra gardinkappor på dagens marknad, stor valfrihet för ditt fönster således.

En kortare gardin som skapar trivsel

En gardinkappa är en kortare gardin som alltid placeras ovanför fönstret och ger en stort utrymme att leka med inredning och estetik på fönsterbrädan. Man kan även kombinera gardinkappan med en till sådan som placeras på den nedre delen av fönstret. Detta ramar verkligen in fönstret på ett fantastiskt sätt och även detta är en stil som kanske var vanligare förr så är den långt ifrån ovanlig. Lösningen med en gardinkappa uppe och en nere passar framför allt in i hem där man satsar på en äldre, lite mer romantisk och skir stil, men kan även skapa ett snyggt stilbrott i kombination med modernare stilar. Kort sagt kan man i alla fall säga att en gardinkappa är en klassisk gardin som ramar in utan att ta plats.

Gardinkappa – hur ska man tänka när man väljer

Först och främst är det viktigt att ha en tydlig inriktning- Vilken känsla vill du uppnå i det aktuella rummet. bostaden eller arbetsplatsen. Ska det vara ombonat, modernt eller mer strikt och representativt? eller kanske alla på en gång.
Vill du uppnå ett ljust och skirt intryck så bör man välja en tunnare gardin med mycket insläpp av ljus. Vill du ha en mer rustik känsla med ett mindre ljusinsläpp så passar det bättre med kraftigare och mörkare tyger.

Gardiner har flera funktioner

En gardin kan ha ett flertal olika funktioner. De kan skydda mot solen och dämpa ljud. De kan dessutom spara energi, både på vintern och sommaren. Men en av de viktigaste funktionerna är givetvis att skapa en snygg och trivsam miljö
Just där är en gardinkappa mycket bra, då den släpper in mycket ljus samtidigt som den ramar in och ger dig chansen att skapa en vacker fönstertavla med hjälp av blommor eller andra växter, lampor, ljusstakar eller andra prydnadssaker. Och vill du mörklägga mer så går det ju alltid bra att byta till en traditionell gardin som täcker mer.