Inspiration – kökstrender 2020

Här bjuder vi på lite inredningstid för den som är less på sitt gamla slitna kök med repiga ytor, slitna köksluckor och omodern köksinredning. Här är några av de hetaste kökstrenderna inför sommar- och höstsäsongen 2020.

Luftighet och öppenhet är en trend som hållit länge i svenska kök och inte mycket tyder på att detta kommer att förändras den närmaste tiden. Mer luft och öppenhet i huvudhöjd är en viktig aspekt i detta sammanhang.

Byt ut skåpen och skapa ny trivsel

Det är på modet att riva överskåpen och byta ut mot öppna hyllor. Detta skapar en öppen och levande miljö med många snygga och synliga detaljer som går att variera i all oändlighet. Ett bra tips är att dessutom byta ut den gamla tråkiga köksfläkten med en modern bänkfläkt. Några enkla åtgärder som ger rummet en rymligare feeling, och det får en mysig touch – lite som ett kombinerat kök och vardagsrum. Detta ger dessutom större frihet i fråga om planlösning och design när du inte har en stor takfläkt som dominerar utrymmet. Låt istället en snygg och fräsch lampa snygga till utrymmet och bli kökets nya centrala pjäs.

Färgerna är tillbaka på bred front

En annan trend som är på väg tillbaka på bred front är färgstarka kök, något som känns fräscht och nytt efter åratal med vitt, ljust och fräscht. Svarta kök har sålt mycket bra i flera år, men nu väntas rena färgfesten i form av starka och djärva färger. Men även den som gillar ljust och luftigt har något att hämta i årets kökstrender, även ljusare kulörer och toner ingår i köksexperternas trendspaningar för de närmaste åren. Matta färger som skapar en lugn och fin känsla kommer att göra ditt nya kök till en riktig vardagsoas, det kan vi lova.

Vad gäller teknik och maskiner som gör vardagen i köket enklare så finns det också en del intressant på trendbarometern. Vitvaror, spisar, fläktar och så vidare finns dessutom i så många fler varianter, former och färger idag så det är mycket lättare att variera sig på 2000-talet än det var på det med monokroma 1900-talet.

Den redan nämnda trenden med snygg och smidiga bänkfläktar kommer bara att öka med åren och skapar garanterat luft och trivsel i ditt kök – och i förlängningen i hela ditt hem.

Loppisfynden hur trendiga som helst

Men du behöver inte alltid köpa nytt – en trend som står sig är även snygga och klassiska loppisprylar som dessutom fungerar utmärkt att kombinera med moderna ting. Genom att ge dessa vackra ting så kan du få till en känsla värdig en inredningstidning – plus en personlig touch. Det finns idag en hel del köksinredningar i klassiska stilar som passar perfekt ihop med arvegodset från farmor och farfar eller fyndet på gårdsauktionen. Bara fantasin begränsar när det handlar om köksrenovering i Stockholm med märkliga året 2020.