Återanvänd ditt gamla slitna golv och slipa om

vardagsrum med slipat golv

Det mest miljövänliga som du kan göra är att antingen återanvända eller återvinna de material som du har där hemma. Nu är det ju inte möjligt att till exempel återanvända tapet eller gammal målarfärg, här är det ju vissa material som är bättre än andra. Fönster, till exempel är sådana saker som man kan återvinna, liksom hela inredningar i kök, badrum och garderober. Golv är också något som man kan återanvända. Då kan man slipa om golvet, istället för att riva ut, köpa nytt och lägga in.

Så går en golvslipning till

Säg att du bor i Storstockholmsområdet, till exempel i Solna. Om du inte känner till någon lokal golvslipare, kan du googla ”golvslipning Solna”. På så sätt får du tag i en hantverkare som erbjuder golvslipning i Solna. Varför det är en bra idé att anlita en som arbetar lokalt i Solna, är att du alltid kan dra av för arbetskostnaden enligt Rot-avdraget, men du kan inte dra av för resekostnaderna eller för materialet. Därför är det en bra idé att alltid anlita lokala hantverkare, så behöver du inte lägga alla kostnaderna bara på resor fram och tillbaka. När du väl har fått några kontaktuppgifter till en duktig hantverkare, är det sedan bara att ringa och be om offert och referenser.

Då du hittat en duktig golvslipare

En som erbjuder golvslipning bör komma ut och titta på det golv som du har och som du vill slipa om. Dels bör den personen kontrollera så att det går att slipa om golvet och se hur stort det är. De hantverkare som arbetar med golvslipning har så moderna maskiner numera att de kan komma ut och göra det på några timmar. De har effektiva sugmaskiner med golvslipningen och du behöver inte städa efteråt. När golvslipningen är klar, bör de sedan behandla det; antingen med hårdvax, med lack eller någon olja. Man kan även addera pigment i materialen som man behandlar med så får man en ljusare eller mörkare nyans på golven.