Snyggast är ändå trägolv!

trägolv efter golvslipning

Den som funderar över att lägga nya golv i sin bostad eller sin arbetsplats bör känna till om att trägolv är bra mycket mer tåliga än vad man trott hittills. Träet behandlas numera med så bra och hållbara material att de håller för otroligt lång tid. Och när det kommer till utseende finns det inget som är så snyggt som trägolv. Trägolv passar även i badrum, i kök, vardagsrum och sovrum, ja överallt i en bostad passar det med trägolv.

Olika träslag till trägolvet

Ask och ek

Både Asken och eken, som träslag på trägolv är mycket tåliga träslag. Både asken och eken är ett mellanljust träslag. Särskilt ek görs ofta som parkett. Eken som träslag är ett trä som tänjer på sig, som ger ett ganska hårt golv men som i gengäld håller i minst 50 år, om man är noga med att ta hand om sitt golv.

2. Teak och Merbau

Teak och Merbau är träslag som ger ett relativt mörkt trägolv. Teak håller inte riktigt lika väl som trägolvs Merbau som är ett otroligt hållbart trägolv. Merbau har allt från mellanmörkt träslag till riktigt mörkbrunt och svart trä. Teak som golv ger ett golv som mycket väl passar i badrum då det är ett träslag som ger från sig mycket fett och är därför bra mot fukten i badrum.

3. Furu och lönn

Både furugolv och trägolv av lönn är mycket ljusa trägolv. Särskilt furugolvet är ett relativt mjukt träslag som passar för miljöer med hårt slitage. Det passar bra där man går mycket fram och tillbaka i korridorer, eller hallar, i kök och sovrum. Furu är ett mycket skönt golv för den som vill vara barfota.

Anlita golvläggare till golvet

Om det är dags att lägga ett nytt trägolv, är det bra att anlita en professionell golvläggare. Det blir bäst då och man vet att golvet är lagt så att det ska hålla i flera år. Om man anlitar rätt golvläggare i Stockholm, kan man till och med få service på golvet under de närmaste åren och få så mycket som 5 års garanti på trägolven. Här kan du läsa mer om golvläggare i Stockholm på: https://www.golvläggarestockholm.biz.