Vilsam inredningstrend i år

sovrum med stilren inredning

Har du följt med inredningstrenderna i år? De senaste årens inredningstrender har gått från omönstrat och strama färger i vått/svart/grått, till färgrikt, kontrastrikt och mönstrat. I år ser vi en återgång till det vilsamma. Det är mycket beige och grått och en blandning av färgerna som går i ”greige”; grått+beige=greige.

Vilsam inredning inne igen

Kanske är det stressen och pressen att ständigt vara uppkopplad, kanske har gett önskan om en vilsam inredning hemma. När man väl är hemma är behovet av en urkoppling stort. Hemma behöver man återhämta sig från den stressade tillvaron att vara uppkopplad och nåbar. Även om de mönstrade tapeterna var tilltalande, vågade och roliga, har behovet om omönstrat och lugn infunnit sig när det kommer till inredning.

Hållbar trend för miljön

Vi ser alltmer efter frågan på hållbara produkter för miljövänlighet. Även om det kostar mer att skaffa sig hållbara produkter kommer ändå efterfrågan på de produkterna att öka. Vi kommer troligen att se detta avspeglat i inredningstrenderna i framtiden, och för 2020. Och med en ökad efterfrågan av kvalitet, och hållbarhet, kommer vi troligen att se en återgång till det mer gammaldags i inredning. Tänk inredning a’la Karin Larsson. Vi kommer därmed att se fler träpaneler, fler rustika färger på möbler och fler allmogefärger inomhus. Duvblått i kontrast mot rostrött och en stor efterfrågan på fina handgjorda saker, med bonderomantik.

Anlita snickare för renovering

Vill du veta att renoveringen blir riktigt gjord är det bäst att anlita snickare för jobbet. Googla ”snickare Nacka” om det är där du behöver en hantverkare. Annars skriver du in en annan ort och en annan hantverkare i Googles sökruta. Lycka till. Läs mer om snickare i Nacka på: https://www.snickarenacka.com.