Grått är det nya svarta

enkla möbler i vardagsrum

Det sägs att den grå inredningen är lika inne nu, som den svarta lilla klänningen är favorit hos alla klädmodetokiga. En trendmedveten har minst en i sin garderob. Den lilla, svarta klänningen passar överallt; på kontoret, lika väl som på den glittriga festen. Den grå inredningen passar till allt; sovrummet, vardagsrummet, i hallen och köket.

Den grå inredningen kan också på liknande sätt som den lilla, svarta klänningen kombineras med olika färger. Addera en lite gul, eller limegrön kudde till den grå inredningen så har man en fin och pigg inredning. Men det är inte bara gult som vi kombinerar i den grå inredningen, vi ser även rosa, lila, blått och Salviagrönt som vi kombinerar med den grå inredningen. Den grå inredningen bildar en fond, som man sedan adderar en hel del färger till.

1990-talet är tillbaka

När det kommer till inredning, ser vi återblickar till flera olika stilar. Dels är det inne med 1970-talet; och hänga upp väggtextilier, lägga en trasmatta, eller matta med lång lugg på golvet. VI ser att jute är mycket populär som inredningsmaterial på lampor, möbler och mattor. Samtidigt vill vi ha 1990-talets svampmålade eller marmorerade väggar. Vi ser även en återgång till 1980-talet när marmor var så populärt att man till och med hade textilier som hade mönster av marmor.

Golvtrender i år

Vi ser också en hel del trender när det kommer till golv, både den mer fyrkantiga parketten kommer till baka, men ännu mer kommer de grova golven tillbaka, som är lagda med tiljor (plankor på golvet). De får dessutom gärna vara lite grova, och se nötta ut. Det är inte helt omöjligt att årets inredare låter det nötta golvet ha fokus. Man möblerar lite mer sparsamt och låter soffan och golvet stå för den mesta möbleringen. Kanske lägger man på en trasmatta, eller en med lång lugg. Soffan däremot kan ha en stor hög med kuddar och filtar, med golvet får mer uppmärksamhet i år

Lästips: Om du vill läsa mer om golvläggare i Stockholm: https://www.golvläggarestockholm.biz.