Så kan man bygga en ovanmarkpool

Visste du att man kan bygga sin pool på olika sätt? Dels kan man bygga en traditionell pool, som sänker sig nedanför marken, eller så kan man bygga en ovanmarkpool. Vilka skillnaderna är och vilka fördelar de båda har, tar vi upp här.

Vanlig pool kräver större förarbete

För att en pool ska fungera, som en nedsänkt pool, bör man gräva ordentligt först. Man gjuter med betong där man vill att poolen ska vara. Sedan lägger man in en liner, det vill säga en plastduk innan man lägger in själva poolen i glasfiber eller med kakelplattor. Eftersom poolen ligger i marken, krävs det ett större arbete innan man kan placera poolen där.

Ovanmarkpool kräver mindre arbete

Om man däremot bygger en ovanmarkpool, krävs det inte så mycket arbete. Poolen är mer som en badbunke, som man ställer på marken. Oftast har man en ställning som man ställer poolen på och har då en stege upp till poolen så att man kommer i den.

Vilket som beror på önskemål

Vilket av de två poolerna som man önskar sig, beror på var man vill ha poolen; utomhus eller inomhus, i trädgården eller någon annanstans. Man kan ju gott och väl ha en pool inomhus om man så önskar. En pool inomhus gör ju att man kan simma när som helst på året. Medan en pool utomhus är som en vacker detalj i trädgården plus att man har möjlighet att bli brun även när man badar.