Snyggaste poolen till huset

Det är många som anser att en pool är en extra lyx, som bara de som vill skryta med sina pengar skaffar sig. Så behöver det inte alls vara. Att satsa på en pool, antingen inomhus eller utomhus är ett sätt att förbättra den egna villan, se till att barnen (om man har några) får plaska och lära sig simma i den. Det är många gånger bättre och mer bekvämt att kunna ha en pool hemma under heta sommardagar. I stället för att ta med alla ungarna i bilen, plus badleksaker, mat och dryck – och sedan har man med sig halva strandens sand i bilen – kan man få njuta av sol och bad hemma medan man slipper ta bilen till stranden. Maten får stå kvar i kylen och det är bättre på alla vis.

En glasfiberpool är en kompositpool

De flesta pooler byggs i betong, eller med stenskivor eller klinker. Att bygga sin pool i glasfiber, som man kallar det i dagligt tal, är ett alldeles utmärkt val för sin pool. Det innebär att man får glasfiberpoolen i ett enda stycke, med trappsteg och möjligheten att sitta ner i poolen, om man så vill. Även om man kallar poolen en glasfiberpool är det dock en pool som är tillverkad i komposit. Komposit är ett material som är mer hållbart än något annat material som man kan välja till sin pool.

Därför är en glasfiberpool inget bra alternativ

En kompositpool är ett mycket säkrare material för en pool, än en i glasfiber. Vid riktigt höga temperaturer, som vi än så länge är förskonade från i Sverige, kan glasfiberpoolen buckla sig, likt fritidsbåtar som är tillverkade i glasfiber.

”Viktigt att veta är att glasfiber vid högre badtemperaturer likt i en pool löper stor riska att drabbas av böldpest (osmos)”.

Det är därför det är bättre med en pool som är tillverkad i kompositmaterial, än i glasfiber. Varför man kallar kompositpooler för glasfiberpool, är för att det inte låter så attraktivt med en ”kompositpool”, även om de flesta vet att komposit innebär att man har blandat i många värdefulla material till en pool tillverkad av komposit. De som känner till kompositstenskivor, till exempel som man använder i köket, vet att just skivor gjorda av kompositsten håller otroligt bra, står emot både hetta och kyla, står emot jack och andra skador.