Ta inredningstänket ut till trädgården

inredning i trädgården

Om du är intresserad av inredning, är det förmodligen inte alls svårt att tänka inredning även när det kommer till trädgården. Det viktiga med din egen trädgård är ju att du ska trivas där. Vad krävs för att du ska trivas och kunna vistas ute i din trädgård? Om du har barn – vad skulle kunna få dem att vistas mer utomhus? Har du ungdomar, är det ännu svårare att få dem att umgås utomhus, vad finns det som skulle kunna locka dem att stanna utomhus och inte sitta inne hela somrarna och surfa på sina mobiler? Här kommer några förslag som du kan göra för att även mobilsurfande ungdomar skulle kunna tänka sig vistas ute.

Idrottande ungdomar

Har man idrottande ungdomar är det väldigt bra. Ofta är de aktiva och har svårt att sitta stilla. De vill antingen ha en plan yta med en basketkorg där de kan öva på basketbollar och studsa runt korgarna. Varför inte bygga en träaltan där de kan studsa med sina bollar, förslagsvis vid en husgavel. Då kan du skruva fast basketkorgen på husväggen, gärna med en skyddande planka så du slipper få bollmärken på väggen. En trädäckad altan är bäst underlag för basketspel.

Vill du inte ha en basketplan för dina ungdomar, kan du planera en gräsmatta antingen för två mindre fotbollsmål i varsin ända av gräsplanen. Det krävs ju minst två fotbollsspelande ungdomar för att utnyttja en fotbollsplan i din trädgård. Gillar de inte fotboll, kan du ställa upp ett tennisnät, eller ett volleybollnät och låta ungdomarna spela tennis, badminton eller volleyboll.

Mobilsurfande ungdomar

Säg att du inte har så aktiva och idrottsintresserade ungdomar hemma hos dig, du kanske i stället har ungdomar som hellre softar lite i soffor och sitter och pratar med varandra i stället. Då kan du skapa en myshörna i trädgården. Du kan behöva antingen anlägga en stenterass, eller en plan yta där du kan placera en låg soffa med tillhörande lågt soffbord. Du kan ställa en gungstol, en hängmatta och ett parasoll invid soffan. Då kommer du att få dina ungdomar som halvligger i soffan och tittar i sin mobil under parasollet. Du kan även skaffa en vit duk där du under mörka kvällar kan visa bio utomhus. Då behöver du en datorprojektor som visar filmer på den vita duken. Skaffar du något av detta som är anpassat efter de ungdomar som du har hemma, kommer de att vilja vistas hemma och ta hem kompisar!

Läs mer om hur du kan anlägga terasser med stenläggning på: stenläggarestockholm.se.